14/5/10

Τα 5 πράγματα που οφείλει να έχει στο νου του ένας πιστός κομμουνιστής

1. Διατηρείς το δικαίωμα να διαφωνείς, όποτε το θελήσεις, με όλους όσοι ανήκουν σε διαφορετικούς κομματικούς χώρους. Σε ότι αφορά μέλη του κόμματος, εξακολουθείς να διατηρείς το δικαίωμα να διαφωνείς, με την αυστηρή προϋπόθεση να μην το κάνεις ποτέ.

2. Θυμήσου πως η κάθε μορφής γενίκευση ισοδυναμεί με φασισμό. Προς Θεού όμως (λέμε τώρα),  εσύ εξαιρείσαι και καλείσαι πρώτος να γενικεύσεις όσους δεν ανήκουν στο «κόμμα σου, λαέ».

3.  Να αναρωτιέσαι δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, γιατί οι διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ δεν καλύπτονται από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Προσοχή: εάν πέσει στην αντίληψή σου η αναφορά τους από οποιοδήποτε μέσο, είσαι υποχρεωμένος να κλείσεις τα μάτια ή τα αυτιά σου. Σε περίπτωση που κάποια πληροφορία καταφέρει και εισχωρήσει μέσα σου, πες το όνομα αγαπημένου σου λαϊκού αγωνιστή 100 φορές κανονικά και άλλες 100 ανάποδα.

4. Μην τολμήσεις να νιώσεις συγκίνηση για τρεις συνανθρώπους σου που πέθαναν από μολότοφ μέσα σε μια τράπεζα. Εαν δεν καταφέρεις να θάψεις βαθιά μέσα σου το συντηρητικό σου υποσυνείδητο, σκέψου τα παρακάτω: Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν εκεί επειδή τα αφεντικά τους - καπιταλιστικά γουρούνια τους επέβαλαν να δουλέψουν εκείνη την αποφράδα μέρα. Μιλάμε για αποτέλεσμα συγκυριών και είναι άτοπο να μεταμορφώνει κανείς σε μνημείο τον τόπο του «εγκλήματος», καθώς και να φωνάζει τη λέξη «αθάνατος».

5. Μην σε ακούσει κανείς να χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό, όταν η συζήτηση στην οποία θα συμμετέχεις αφορά ευθύνες. Η κατάληξη - ούμε επιτρέπεται μόνο όταν απαιτ - ούμε να διατηρήσουμε ανέγγιχτα τα δικαιώματά μας. 

(Credits στην πηγή έμπνευσης Λ.Κ)

1 σκέψεις:

Φοίβος είπε...

Είσαι κακιά!

Δημοσίευση σχολίου

 
;